Αρχική Κατασκευές
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
Εγγεγκριμένος Ενεργειακός Επιθεωρητής μέ αριθμό μητρώου Ε.Υ.ΕΠ.ΕΝ 996
Ελάτε νά συζητήσουμε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τήν καθε περίπτωση ξεχωριστά.
Αναλαμβάνουμε τήν μελέτη καί κατασκευή οποιουιδήποτε οικοδομικού έργου καί σάς εκδίδουμε τό ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πράσινης αναβάθμισης υφισταμένων και νέων κτιρίων από την LK Savvas, που αναλύει ενεργειακά το κτίριό σας, προτείνει λύσεις, παρεμβαίνει κατασκευαστικά και

grren

 1. Αναβαθμίζει το κτίριό σας ενεργειακά
 2. Βελτιώνει όλα τα επίπεδα για καλύτερη άνεση
 3. Μειώνει τον θόρυβο και την κατανάλωση νερού
 4. Βελτιώνει γενικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα (Ψύξης – Θέρμανσης)
 5. Εγγυάται το τέλειο αποτέλεσμα για ένα Βιοκλιματικό – Πράσινο Σπίτι.
 6. Συζητάμε και δίνουμε λύσεις στα πρόβλημα σας ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑ
Περισσότερα...
 
Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου PDF Εκτύπωση E-mail

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου

 

 

 

 
Συγγραφή υποχρεώσεων PDF Εκτύπωση E-mail

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:


 1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

 2. ΕΚΣΚΑΦΕΣ

 3. ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ

 4. ΤΟΙΧΟΙΙΟΙΙΑ

 5. ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ\

 6. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 7. ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 8. ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

 9. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 10. ΜΑΡΜΑΡΑ

 11. ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ

 12. ΔΑΠΕΔΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ

 13. ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ

 14. ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ – ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΑ

 15. ΓΥΨΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ

 16. ΤΗΛΕΦΩΝΑ

 17. ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

 18. ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ

 19. ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

 20. ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

 21. ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ – ΠΟΜΟΛΑ

 22. ΠΑΡΟΧΕΣ

 23. ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ – ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

 24. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΗ

(Το ιδιωτικό συμφωνητικό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να υπάρχει μια συγγραφή πιο εξειδικευμένων αλλαγών που δεν περιέχονται στη γενική συγγραφή ή στο συμβόλαιο).


 1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ


Η παρούσα Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων αφορά τον τρόπο κατασκευής της επί της οδού…………………………………………………… ανεγειρόμενης πολυκατοικίας από την κατασκευάστρια εταιρία ………………………………………………………


Η όλη κατασκευή θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης υπό την επίβλεψη του  Μηχανικού της κατασκευάστριας εταιρίας κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται απολύτως η στατική ισορροπία και στερεότητα της ύλης της οικοδομής, η αισθητική παρουσία της εξωτερικής πρόσοψης, η πολυετής εσωτερική εμφάνιση των διαμερισμάτων και η προσεγμένη «στιβαρή» κατασκευή των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό πάντα με τους κανονισμούς του ισχύοντας νόμου και των πολεοδομικών διατάξεων.


Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα χρησιμοποιηθούν αρίστης ποιότητος.


Η πολυκατοικία αποτελείται από :


 • ΥΠΟΓΕΙΟ (Θέσεις Στάθμευσης, Αποθήκες)

 • ΠΥΛΩΤΗ (Θέσεις Στάθμευσης, Αποθήκες)

 • ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ


Η επιφάνεια έκαστου διαμερίσματος, ο όγκος του, ο κοινόχρηστος χώρος που αναλογεί σε κάθε διαμέρισμα, τα ποσοστά συνιδιοκτησίας, κ.λ.π. αναφέρονται στον Πίνακα Ποσοστών της πολυκατοικίας που επισυνάπτεται στο κανονισμό της. 1. ΕΚΣΚΑΦΕΣ


Οι εκσκαφές θα εκτελεστούν σε τέτοιο βάθος που ορίζει η εφαρμογή των σχεδίων για την ασφαλή θεμελίωση του κτιρίου. Οι πλευρές των εκσκαφών θα είναι κατακόρυφες και το δάπεδο αυτών οριζόντιο. Στις εκσκαφές περιλαμβάνονται: Η υποστήριξη των πλευρών, οι αντιστηρίξεις των μεσοτοιχιών, η υποθεμελίωση αυτών, η μεταφορά των προϊόντων της εκσκαφής, η άντληση τυχόν υδάτων, και κάθε ακόμα απαραίτητη και σχετική εργασία.3. ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ


Οι κατασκευές και οι υπολογισμοί του έργου μπετόν αρμέ θα εκτελεστούν σύμφωνα με τους Ελληνικούς κανονισμούς και θα εγκριθούν από το αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο. Το εκ μπετόν αρμέ σκυροκονίαμα θα είναι βάση στατικής μελέτης.


Η παρασκευή σκυροδέματος θα γίνεται από βιομηχανία ετοίμου σκυροδέματος από όπου θα μεταφέρεται και η διάστρωσή του στο έργο θα γίνεται με μηχανικό αναμικτήρα (δονητή).


Η διάστρωση του σκυροδέματος θα γίνεται μόνο αφού διαπιστωθεί από μέρους του επιβλέποντος μηχανικού ότι ο σιδήρους οπλισμός έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.


 1. ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ


Τα εξωτερικά τοιχώματα θα κατασκευαστούν από διπλή δρομική τοιχοποιία με ενδιάμεση μόνωση βάση της μελέτης θερμομόνωσης.


Τα εσωτερικά τοιχώματα θα κατασκευαστούν δρομικά από οπτόπλινθους όπως αυτά φαίνονται στα κατασκευαστικά σχεδιαγράμματα.


Όλα τα τοιχώματα θα κατασκευαστούν με ασβεστοκονίαμα αναλογίας ενός μέρους άμμου λατομείου και 0,30 ασβέστη ενισχυμένου με 100 kgr ανά m3 έτοιμου κονιάματος.


Όλα τα υπέρυθρα (πρέκια) επί των τοιχωμάτων θα γίνουν από μπετό οπλισμένο. Ιδιαίτερη φροντίδα θα δοθεί στο χτίσιμο των τοιχωμάτων ώστε να μην αναγείρονται αυθημερόν μέχρι την οροφή. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί απαραίτητα ράμμα (ζύγι) για το χτίσιμο των “λαμπάδων” των θυρών και παραθύρων.


 1. ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Παροχή Ύδατος: Για την παροχή ύδατος στα διαμερίσματα θα τοποθετηθεί ιδιαίτερος μετρητής κατανάλωσης από την Ελληνική Εταιρεία.


Οι σωληνώσεις της παροχής και οι διακλαδώσεις αυτών θα γίνουν με πράσινη γερμανική σωλήνα αρίστης ποιότητος. Η όλη εγκατάσταση θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών και τις οδηγίες του Μηχανολόγου Μηχανικού.


Σε κάθε διαμέρισμα θα γίνει παροχή ψυχρού ύδατος στον νεροχύτη, λουτήρα, καζανάκι αποχωρητηρίου, θερμοσίφωνα ή μπόιλερ. Από το θερμοσίφωνα ή το μπόιλερ θα τροφοδοτηθεί δια θερμού ύδατος ο νεροχύτης, ο λουτήρας και ο νιπτήρας. Ο θερμοσίφωνας ή το μπόιλερ θα προσκομισθούν από τους αγοραστές των διαμερισμάτων (με δική τους δαπάνη) καθώς και η τοποθέτησή τους.


Η τοποθέτηση των διακοπτών θα γίνει όπως στο άρθρο “Είδη Υγιεινής” ενώ επιπλέων θα τοποθετηθεί γενικός διακόπτης απομόνωσης.


Αποχέτευση: σε κάθε λουτρό θα τοποθετηθεί σιφόνι δαπέδου,όπου θα καταλήγουν οι σωλήνες αποχέτευσης του λουτήρα και του νιπτήρα. Από το σιφόνι δαπέδου θα ενωθού με την αποχετευτική στήλη.


Οι κατακόρυφες αποχετευτικές στήλες θα κατασκευαστούν από πλαστικό σωλήνα διαμέτρου 10 εκ. και 6 ατμόσφαιρες. Οι στήλες αυτές θα εξαερίζονται μέχρι το δώμα και σε ύψος 1 ½ μέτρο τουλάχιστον πάνω από αυτό.


Στην κατάληξη των αποχετευτικών στηλών στο δάπεδο του ισογείου θα κατασκευαστούν φρεάτια και από εκεί με πλαστικούς σωλήνες θα καταλήγουν στο κεντρικό φρεάτιο μέσο μηχανικού σιφονιού στον κεντρικό υπόνομο.


Οι αποχετεύσεις των οβριών θα γίνουν με υδρορροές πλαστικές  ανάλογα με τον υπολογισμό τους.


Γενικά, η υδραυλική εγκατάσταση θα γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Βιομηχανίας και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. 1. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ


Γενικά: Όλη η εργασία θα γίνει με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς του Υπουργείου Βιομηχανίας περί Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων από πεπειραμένο εργατοτεχνικό προσωπικό και με υλικά που προβλέπονται από τον παραπάνω αναφερόμενο κανονισμό.


Στα υπνοδωμάτια θα υπάρχει ένα (1) φως αλερετούρ και δύο (2) πρίζες. Σε ένα υπνοδωμάτιο θα υπάρχει μία γραμμή (1) γραμμή τηλεφώνου και μία (1) γραμμή τηλεοράσεως.


Στο λουτρό θα υπάρχει ένα (1) φως απλό πάνω από τον νιπτήρα και στο πατάρι ένα (1) φως απλό και γραμμή θερμοσίφωνα με καλώδια 3x4mm2.


Στο χώλ θα υπάρχει ένα (1) φως απλό ή αλερετούρ σύμφωνα με το μήκος του, ένα κουδούνι για κλήση από την είσοδο των διαμερισμάτων του γενικού πίνακα, εάν προσφέρεται χώρος.


Στην κουζίνα θα υπάρχει γραμμή κουζίνας, με καλώδια 3x6 mm2 ή πλυντηρίου πιάτων καλώδια 3x2,50mm2 , δύο (2) πρίζες ενισχυμένες καλώδια 3x2,50mm2 , μία (1) πρίζα ψυγείου, μία πρίζα αποροφητήρα, ένα (1) φως κάτω από τα κρεμαστά ντουλάπια και ένα (1) φως απλό στην οροφή.


Στο σαλόνι θα υπάρχει ένα φως στην οροφή κομητατέρ, τρείς (3)μπρίζες, μία γραμμή τηλεφώνου, μία γραμμή τηλεόρασης, μία (1) γραμμή για air-condition καλώδια 3x2,50mm2 , και μία (1) γραμμή θυροτηλεόρασης.


Στα μπαλκόνια ανάλογα με τις διαστάσεις θα υπάρχουν σποτ στην οροφή, και στο μεγάλο μπαλκόνι μία (1) πρίζα.


Οι πίνακες θα είναι μεταλλικοί με αυτόματες ασφάλειες,χωρίς ρελλέ. Οι γραμμές από τον γενικό πίνακα μέχρι τα ρολόγια, για όλα τα διαμερίσματα θα είναι καλώδια 3x10 + 1x1,50 . Γραμμή ανελκυστήρα φωτισμός 3x2,50mm2 , γραμμή ανελκυστήρα γείωση 1x16mm2 . Ένα (1) φως και (1) πρίζα στο μηχανοστάσιο, ένα (1) φως και μία πρίζα στο χώρο καυσίμων και μία (1) γραμμή καυστήρα. Ασφαλοδιακόπτες δύο (2) στο μηχανοστάσιο 1-3x35A και 1-1x25Α, ένας (1) ασφαλοδιακόπτης στο λεβητοστάσιο 1x25A. Στο λεβητοστάσιο καταλήγουν τα καλώδια της αυτονομίας. Αποθήκες και γκαράζ ιδιωτικά.


Κλειστά: ένα (1) φως και μία (1) πρίζα γραμμή από διαμέρισμα καλώδια 3x1,50mm2 και πίνακες με μία αυτόματη ασφάλεια. Είσοδος, πιλοτή και υπόγειο πάρκιν κατόπιν υποδείξεως. 1. ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Θα εγκατασταθεί κεντρική κεραία τηλεόρασης με τους απαιτούμενους ενισχυτές. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι αρίστης ποιότητος και οι σωλήνες διέλευσης των αγωγών θα είναι πλαστικοί οι χαλύβδινοι όπως αυτό επιβάλλεται από τον κανονισμό.


Οι πρίζες της τηλεόρασης που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι βαρέως τύπου.


Οι αγοραστές των διαμερισμάτων βαρύνονται με τη δαπάνη της αγοράς της κεραίας, των ενισχυτών και των πριζών της τηλεόρασης. 1. ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ


Τα εξωτερικά επιχρίσματα της πρόσοψης θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τα σχέδια διαμόρφωσης των προσόψεων. Η εργολήπτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει στην πρόσοψη του κτιρίου οποιαδήποτε τεχνοτροπία, πάντα όμως με σκοπό την καλύτερη διαμόρφωση των όψεων της οικοδομής.


Τα εξωτερικά επιχρίσματα του ακαλύπτου χώρου θα γίνουν σε τρεις στρώσεις.


Η πρώτη στρώση θα είναι υδαρής (πεταχτό) με ασβεστοκονίαμα αναλογίας 150kgr τσιμέντου/m3 , η δεύτερη στρώση(λάσπωμα) θα γίνει με ασβεστοκονίαμα 50kgr τσιμέντου, ένα μέρος ασβέστη και δύο μέρη άμμου/ m3 κονιάματος και η Τρίτη στρώση θα γίνει με μαρμαροκονία τριβιδίου από ένα μέρος ασβέστη και δύο μέρη μαρμαρόσκονη ή μυκονιάτικο.


Τα εσωτερικά επιχρίσματα επίσης θα γίνουν κατά τρόπο όμοιο σε τρεις στρώσεις. 1. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ


Η θέρμανση όλης της πολυκατοικίας θα γίνει με μονοσωλήνιο σύστημα αυτονομίας θερμάνσεως θερμού ύδατος. Η κυκλοφορία του θερμού ύδατος σε όλη την εγκατάσταση θα γίνεται με κυκλοφορητή που θα λειτουργεί αυτόνομα με ειδικά ρυθμιζόμενο θερμοστάτη. Η όλη εγκατάσταση θα αποτελείται από : ένα λέβητα, κυκλοφορητή, δεξαμενή πετρελαίου, σωλήνες από τους ορόφους προς όλους τους θερμαινόμενους χώρους των διαμερισμάτων και των θερμαντικών σωμάτων που θα είναι ελληνικής κατασκευής. Ο καυστήρας θα είναι προελεύσεως εξωτερικού αρίστης ποιότητος. Ο λέβητας και ο καυστήρας με τον κυκλοφορητή θα τοποθετηθούν στο λεβητοστάσιο.


Τα θερμαντικά σώματα θα τοποθετηθούν στο χώλ και τα κύρια δωμάτια υποδοχής, τα υπνοδωμάτια, τις κουζίνες και τα λουτρά των διαμερισμάτων. Τα θερμαντικά σώματα θα είναι δίστηλα, τρίστηλα, ή τετράστηλα, ανάλογα με την θέση τους και θα είναι σύμφωνα με την μελέτη κεντρικής θερμάνσεως της πολυκατοικίας. Η διάμετρος των σωλήνων κεντρικής θερμάνσεως θα είναι σύμφωνα με την μελέτη της κεντρικής θερμάνσεως.


Σαν βάση για τον υπολογισμό όλης της εγκατάστασης θα ληφθεί η συνεχής λειτουργία, δημιουργία θερμότητας 18 οC στο εσωτερικό των διαμερισμάτων ενώ η εξωτερική θερμοκρασία θα είναι 0 οC.


Η δεξαμενή πετρελαίου θα κατασκευαστεί από λαμαρίνα πάχους 3 χιλιοστών και θα είναι επαρκούς χωρητικότητας πετρελαίου, μετά των σχετικών σωληνώσεων τροφοδότησης, εξαερισμού και σύνδεσης αυτής με τον καυστήρα θα είναι εφοδιασμένη με θυρίδα επισκέψεως και δείκτη στάθμης πετρελαίου.


Επίσης θα υπάρχει σωλήνας τροφοδότησης της δεξαμενής με στόμιο και πώμα μέχρι το πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας για την ευχερή πλήρωση της δεξαμενής. Ο λέβητας θα τροφοδοτείται από κλειστό δοχείο διαστολής.


Η καπνοδόχος προβλέπεται από χτιστά ή ανάλογο υλικό επαρκούς διατομής. 1. ΜΑΡΜΑΡΑ


Οι βαθμίδες της κυρίας εισόδου και της κυρίας κλίμακας θα διαστρωθούν με μάρμαρα Καβάλας., χρώματος …………………………, πάχους 3εκ. για το πάτημα και 2 εκ. για τα ρίχτια.


Στις πλευρές των τοίχων θα τοποθετηθούν σκαλομέρια από το ίδιο μάρμαρο πάχους 2 εκ. σχήματος ορθογωνίου και ύψους 8 εκ. Οι μπαλκονοποδιές των εξωστοθυρών θα είναι μαρμάρινες, πάχους 2 εκ. με προεξοχή για την παρεμπόδιση της ροής των υδάτων προς το εσωτερικό μέρος των διαμερισμάτων. 1. ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ


Με πλακίδια ‘Α – ‘Β διαλογής GROUP 4 αποχρώσεων (κατά την επιθυμία των οικοπεδούχων ή των αγοραστών) θα διαστρωθούν το χώλ, σαλόνια, κουζίνες, τραπεζαρίες και οι βεράντες των διαμερισμάτων. Όλες γενικώς οι μαρμάρινες επιφάνειες θα λειοτριβούν επιμελώς και η τοποθέτηση θα γίνει με ασβεστοκονίαμα και προσθήκη 100 kgr τσιμέντου. 1. ΔΑΠΕΔΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ


Τα δάπεδα των υπνοδωματίων θα κατασκευαστούν κεραμικά πλακίδια Α!διαλογής. 1. ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ


Θύρες: όλες οι θύρες θα κατασκευαστούν από ξυλεία αρίστης ποιότητος και με τις διαστάσεις που αναγράφονται στα σχέδια. Οι θύρες των δωματίων και των λουτρών θα είναι πρεσσαριστές, μονοκόμματες και προς αποφυγή στρεβλώσεων θα κατασκευαστούν με πυκνό σκελετό από λευκή ξυλεία και δύο φύλλα MDF των 0,004 κολλημένα με λευκή κόλλα.


Στις “συναντήσεις” των κασών με τους τοίχους θα τοποθετηθούν εσωτερικά και εξωτερικά αρμοκάλυπτρα ή πρεβάζια.

 


Οι εξώθυρες των διαμερισμάτων θα είναι ξύλινες πρεσαριστές  άνευ σχεδίων.


Ντουλάπια Κουζίνας: Η εταιρεία υποχρεούται να τοποθετήσει 4 τρέχον μέτρα ντουλάπια: 52τρέχον μέτρα κάτω και 2 τρέχον μέτρα επάνω. Τα κουτιά θα είναι από μελαμίνη και τα πορτάκια από δεσποτάκι διαφόρων χρωμάτων. Το κόστος αυτών σήμερα είναι εκατόν πενήντα ευρώ (150€) ανά μέτρο. 1. ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ – ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΑ


Όλες οι εξωστόθυρες προς τα μπαλκόνια θα είναι ανοιγόμενες από αλουμίνιο ή pvc με φυλλαράκια ρολών από πλαστική ύλη. 


Όλα τα χρησιμοποιημένα προφίλ αλουμινίου ή pvc θα είναι λευκά που θα προσαρμόζεται στην όψη της οικοδομής κατά την κρίση του Μηχανικού.


Τα πλαίσια και γενικά όλα τα στοιχεία των αλουμινοκατασκευών θα είναι μεγάλης διατομής και θα τους γίνει ανοδίωση ώστε να μην επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες. 1. ΓΥΨΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ


Δέν τοποθετούνται πουθενά γύψινες διακοσμήσεις από τήν κατασκευάστρια εταιρεία. 1. ΤΗΛΕΦΩΝΑ


Για την μεταγενέστερη τοποθέτηση από τους ιδιοκτήτες στα διαμερίσματα τηλεφώνου πόλεως, θα τοποθετηθούν ανεξάρτητες γραμμές χωνευτές σε σωλήνες μετά των διακλαδώσεών τους.

Οι γραμμές τηλεφώνου θα καταλήγουν σε ένα κεντρικό κατανεμητή που θα βρίσκετε στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας και θα συνδέεται υπογείως με το δίκτυο του ΟΤΕ. Η κατάληξη της γραμμής του κάθε διαμερίσματος θα βρίσκεται στο χώλ του διαμερίσματος. 1. ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ


Σε κάθε λουτρό των διαμερισμάτων θα τοποθετηθεί ένας λουτήρας χαλύβδινος με μπαταρία λουτρού πλήρη χρωμέ, με ντους και σπιράλ, ένας νιπτήρας πορσελάνης διαστάσεων 45x56 με μπαταρία χρωμέ, μία λεκάνη αποχωρητηρίου με καζανάκι.


Όλα τα είδη υγιεινής θα είναι χρώματος λευκού. Οι επενδύσεις θα γίνουν με έγχρωμα πλακίδια (θα επενδυθούν εξωτερικά οι λουτήρες και όλοι οι πλευρικοί τοίχοι από το δάπεδο μέχρι ύψος 2.00 μέτρων.Επίσης  πλακίδια θα τοποθετηθούν στις κουζίνες πάνω από τον νεροχύτη μέχρι την επαφή με τα ντουλάπια. 1. ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ


Για την εξυπηρέτηση των ενοίκων της πολυκατοικίας θα τοποθετηθεί ανελκυστήρας βαρέως τύπου, με καμπίνα χωρητικότητας οκτώ (8) ατόμων ή 700kgr. Ο θαλαμίσκος θα είναι πολυτελούς εμφάνισης και κατασκευής. Ο ανελκυστήρας θα είναι αυτόματος υδραυλικός και λοιπά εξαρτήματα που προβλέπονται από τους ισχύοντες κανονισμούς του Υπουργείου Βιομηχανίας.


Η ταχύτητα ανυψώσεως θα είναι 0,61 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Τα αντίβαρα θα βρίσκονται εντός του φρέατος. Τα μηχανήματα θα είναι ευρωπαϊκής προελεύσεως αναγνωρισμένου εργοστασίου.

 1. ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ


Θά κατασκευαστεί στέγη μέ επικάλυψη από κεραμίδια.

 


 

 1. ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ


Οι χώροι υποδοχής, χώλ, σαλόνι, διάδρομοι θα χρωματιστούν με πλαστικό χρώμα σε δύο στρώσεις μετά την απαιτούμενη προεργασία (τρίψιμο, σερτικαρίσματα, σπατουλάρισμα) καθώς και οι τοίχοι των υπνοδωματίων μόνο μέ πλαστικά χρώματα. Οι οροφές όλων των δωματίων θα υδροχρωματιστούν με προσθήκη γλουτολίνης αφού γίνει προετοιμασία τριβιδίου.


Η κεντρική είσοδος από την μαρμάρινη επένδυση μέχρι την οροφή θα ελαιοχρωματιστή σαγρέ ή πλαστικό χρώμα. Ομοίως σαγρέ ή πλαστικό χρώμα θα ελαιοχρωματιστή και το κλιμακοστάσιο. Η κεκλιμένη οροφή της σκάλας και οι οριζόντιες οροφές των κοινοχρήστων θα χρωματιστούν σε τρεις (3) στρώσεις με κόλλα τσίγκου.


Οι εσωτερικές θύρες θα χρωματιστούν σε τρεις (3) στρώσεις από τις οποίες οι δύο τελευταίες θα είναι με ριπολίνη. Οι εξώθυρες των διαμερισμάτων θα βερνικωθούν με βερνίκι καλής ποιότητας.


Γενικά η χρησιμοποιούμενη ριπολίνη θα είναι εγχώρια, αρίστης ποιότητας.


Οι θύρες του ανελκυστήρα θα χρωματιστούν με ντούκο και το πρώτο χέρι με μίνιο.


Οι αποχρώσεις στο εσωτερικό των διαμερισμάτων θα είναι της εκλογής των αγοραστών, οι αποχρώσεις της όψης και των κοινοχρήστων χώρων (κλιμακοστασίου κλπ) θα είναι της κατασκευάστριας εταιρείας.


Γενικά: ο εσωτερικός χώρος της κεντρικής εισόδου, η πρόσοψη της πολυκατοικίας και γενικά όλα τα διακοσμητικά και εμφανή στοιχεία της οικοδομής θα κατασκευαστούν βάση των στοιχείων και οδηγιών του επιβλέποντος το όλο έργο. 1. ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ – ΠΟΜΟΛΑ:


Στις εξώθυρες των διαμερισμάτων θα τοποθετηθούν κλειδαριές ασφαλείας χωνευτές. Οι χειρολαβές θα είναι οξυντέ εσωτερικά και εξωτερικά. Σε όλες τις υπόλοιπες θύρες θα τοποθετηθούν κλειδαριές χωνευτές καλής ποιότητας.

 1. ΠΑΡΟΧΕΣ


Τα έξοδα και τα τέλη παροχών και συνδέσεων, εγγυήσεων και συναφών δαπανών των εταιρειών και οργανισμών για την ύδρευση, τον φωτισμό (ρευματοληψία γενικά) μετρητή αυτονομίας θερμάνσεως, τηλεφωνική σύνδεση, σύνδεση με δημόσιο υπόνομο, σύνδεση με κεντρική κεραία τηλεόρασης και θυροτηλεφώνου ή θυροτηλεοράσεως, θα βαρύνουν τους οικοπεδούχους και τους αγοραστές των διαμερισμάτων.


Τους ίδιους επίσης θα βαρύνει και κάθε ποσό ή τέλος σύνδεσης που τυχόν θα καταβάλει η εργολήπτρια εταιρεία οποτεδήποτε στον Δήμο, τον Οργανισμό Αποχέτευσης  για την σύνδεση της πολυκατοικίας με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης.


Επίσης το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου που απαιτείται για την παροχέτευση της ΔΕΗ επιβαρύνει το κάθε διαμέρισμα. 1. ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ – ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ


Για κάθε μετατροπή, προσθήκη και εργασία στο εσωτερικό και μόνο του διαμερίσματος που δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα συγγραφή αλλά υποδεικνύεται ή αιτείται εγκαίρως και εγγράφως από τον ιδιοκτήτη κάποιου διαμερίσματος θα βαρύνεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.


Απαγορεύεται απόλυτα η χρησιμοποίηση άλλου συνεργείου εκτός αυτών της εργολήπτριας εταιρείας και η διενέργεια οποιαδήποτε εργασίας όσο διαρκούν οι εργασίες της οικοδομής και πριν την παράδοση του διαμερίσματος.


Για τις αναγραφόμενες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις θα γίνεται έγγραφη συμφωνία και θα παρατείνεται ανάλογα ο χρόνος παράδοσης του εν λόγω διαμερίσματος.


Η κατασκευάστρια εταιρεία δικαιούται να αρνηθεί την παράδοση διαμερίσματος αν προηγουμένως δεν καταβληθεί σε αυτή ο λογαριασμός κάθε δαπάνης που βαρύνει το διαμέρισμα αυτό.
Λάρισα ………….2009


ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ:
Το παρακάτω ιδιωτικό συμφωνητικό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να υπάρχει μια συγγραφή πιο εξειδικευμένων αλλαγών που δεν περιέχονται στη γενική συγγραφή ή στο συμβόλαιο.ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ


Στη  Λάρισα σήμερα (ημερομηνία)…………..οι παρακάτω συμβαλλόμενοι, αφ’ ενός μέν ό Σάββας Λουκάς του Σάββα νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ,που εδρεύει στη Λάρισα, οδός Μεγ. Αλεξάνδρου 41, για λογαριασμό της εταιρείας καί αφετέρου ο                                συμφωνούν και αποδέχονται τα ακόλουθα:


Στον δεύτερο συμβαλλόμενο πρόκειται να μετεβιβασθεί από τους οικοπεδούχους, με υπόδειξη της εργολήπτριας εταιρείας, το υπ’ αριθμόν ……. διαμέρισμα του ορόφου…….


Τη μεταβίβαση αυτή αφορά η παρακάτω συγγραφή υποχρεώσεων.(Μονογραφές όλων σε κάθε ξεχωριστή σελίδα)
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

 

Έργο: κατασκευή διαμερίσματος (αριθμό τ.μ.) ………….. τ.μ. ορόφου………..…..επί της οδού………………………….. ανεγειρόμενη πολυκατοικία στη (περιοχή)………………… και κοινόχρηστων χώρων της εν λόγω πολυκατοικίας.


 1.  
  1. ΓΕΝΙΚΑ


Οι εργασίες που αναφέρονται στην παρούσα ειδική συγγραφή υποχρεώσεων δεν θεωρούνται υπερσυμβατικές και περιλαμβάνονται στην συμφωνηθείσα τιμή εκτός αν ρητά αναφέρεται το αντίθετο.


Η παρούσα ειδική συγγραφή στο σύνολό της και στα επιμέρους κατισχύει της γενικής συγγραφής υποχρεώσεων για την ανέγερση της εν θέματι πολυκατοικίας.


 1.  
  1. ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ


α) Το πάχος του μονωτικού στα εσωτερικά τοιχώματα του διαμερίσματος θα είναι …….εκατοστά από (υλικό)……………. Ειδικά στα συρόμενα το θερμομονωτικό υλικό θα είναι πάχους…………εκατοστών από (υλικό)……………..και θα τοποθετηθεί επί του εσωτερικού τοίχου.


β) Το διαχωριστικό τοίχωμα μεταξύ του διαμερίσματος και του γειτονικού διαμερίσματος του ίδιου ορόφου θα κατασκευαστεί με διπλή δρομική οπτοπλινθοδομή με ηχομονωτικό (υλικό)……………… και πάχους …….. εκατοστών στη μέση.

γ) Οι διαστάσεις (μήκος και πλάτος) των χώρων αναφέρονται και μετρούνται από πλινθοδομή σε πλινθοδομή πριν τις επιχρίσεις τους με ανοχή 3%. Ειδικά για τις περιμετρικές διαστάσεις του διαμερίσματος η ανοχή δεν θα υπερβαίνει τα 5 εκατοστά.


δ) Θα κατασκευαστεί πατάρι πάνω από το λουτρό με είσοδο προς το οφίς.


 1.  
  1. ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ – ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΤΟΙΧΩΝ


α) Η αποχέτευση λουτήρα, νιπτήρων, πλυντηρίου ρούχων και πιάτων θα είναι πλαστική.


β) Το δίκτυο σωληνώσεων θα είναι πλαστικό.


γ) Θα υπάρχει γενικός διακόπτης παροχής νερού. Όλοι οι διακόπτες παροχών θα είναι σφαιρικού τύπου με (υλικό)…………….(στο λουτρό και το αποχωρητήριο ξένων). Θα υπάρχουν διακόπτες παροχής νερού στους θερμοσίφωνες. Ζεστό νερό σε λουτρό και αποχωρητήριο ξένων.


δ) Οι παντοσίφωνες λουτρού και αποχωρητηρίου ξένων θα είναι με κόφτρα και καπάκι βάρους 5-6 κιλών.


ε) Τα είδη υγιεινής θα είναι της (κατασκευάστριας εταιρείας) ……………….τύπου………...


στ) Στο λουτρό θα υπάρχουν:


 • Λουτήρας με μπαταρία τύπου ………….. και βαλβίδα της ……………

 • Νιπτήρας πλάτους τουλάχιστον……….εκατοστών με μπαταρία τύπου…………. με γέφυρα, βαλβίδα και σιφώνιο τύπου………………..(κατασκευάστρια εταιρεία)

 • Λεκάνη με κάλυμμα (κατασκευάστρια εταιρεία)…………… και καζανάκι εξωτερικό επικαθήμενο.

 • Εντοιχισμένα: Σπογγοθήκη, σαπουνοθήκη, ποτηροθήκη, 2 γάντζοι, εταζέρα με καθρέφτη και φωτιστικό.

 • Πλακίδια στους τοίχους 20Χ20 εκ. μέχρι την οροφή, σε όλους του τοίχους τους λουτρού, η προμήθεια των οποίων θα βαρύνει τον αγοραστή.


ζ) Στο αποχωρητήριο ξένων θα υπάρχουν:


 • Λουτήρας με μπαταρία τύπου ………….. και βαλβίδα της ……………

 • Λεκάνη με κάλυμμα (κατασκευάστρια εταιρεία)…………… και καζανάκι εξωτερικό επικαθήμενο.

 • Εντοιχισμένα: Σαπουνοθήκη, 2 γάντζοι, εταζέρα με καθρέφτη και φωτιστικό.

 • Πλακίδια στους τοίχους 20Χ20 εκ. μέχρι την οροφή, σε όλους του τοίχους τους λουτρού, η προμήθεια των οποίων θα βαρύνει τον αγοραστή.

 • Εξαεριστήρας σε κατάλληλη θέση.


η) Στις δύο βεράντες θα υπάρχει από μία (1) βρύση για παροχή κρύου νερού.


θ) Η δαπάνη προμήθειας των θερμοσιφώνων λουτρού και κουζίνας βαρύνει τον αγοραστή και η τοποθέτησή τους θα γίνει από τον κατασκευαστή. 1.  
  1. ΔΑΠΕΔΑ – ΠΑΤΩΜΑΤΑ


α) Τα δάπεδα των υπνοδωματίων θα επιστρωθούν με πλακίδια διαστάσεων 30Χ30.


β) Τα δάπεδα του χώρου υποδοχής (καθιστικά), του οφίς, του διαδρόμου και της κουζίνας θα επιστρωθούν με πλακίδια διαστάσεων 30Χ30.


γ) Τα δάπεδα του λουτρού και του αποχωρητήριου θα επιστρωθούν με πλακίδια 20Χ20 εκατοστών.


δ) Τα δάπεδα των βεραντών θα επιστρωθούν με πλακίδια ……………. (30Χ30) εκατοστών.


ε) Η προμήθεια των πλακιδίων που αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους (β,γ,δ) βαρύνει τον ……………………. (αγοραστή ή κατασκευαστή).


στ) Τα σοβατεπιά στα υπνοδωμάτια θα είναι ξύλινα. Στους υπόλοιπους χώρους και βεράντες θα γίνουν από πλακίδια, η προμήθεια των οποίων βαρύνει τον ……………………. (αγοραστή ή κατασκευαστή).


ζ) Στα Εξωτερικά κουφώματα ο οδηγός θα στερεωθεί σε μάρμαρο, χωρίς κενά.


 1.  
  1. ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ – ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ


α) Τα εξωτερικά από αλουμίνιο σειράς ………… της εταιρείας………….. συρτά μονόφυλλα ή δίφυλλα.


β) Οι υαλοπίνακες θα είναι πάχους ………. χιλιοστών.


γ) Στην πόρτα του λουτρού θα υπάρχει τζαμάκι.


δ) Οι διαστάσεις των κουφωμάτων θα είναι σύμφωνες με το σχέδιο της πολεοδομίας.


 1.  
  1. ΚΟΥΖΙΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ – ΝΕΡΟΧΥΤΗΣ –ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ


α) Ο νεροχύτης θα έχει δύο γούρνες τύπου …………. της εταιρείας………….. και θα παίρνει σκουπιδοφάγο.


β) Κάτω από τον νεροχύτη και τους πάγκους θα κατασκευαστούν ερμάρια από μελαμίνη καρυδιάς μέσα – έξω. Οι πάγκοι θα καλυφθούν με πλακάκι ανθεκτικό στη θερμοκρασία σε όλο τους το μήκος. Το συνολικό μήκος των πάγκων θα είναι ………. με θέσεις ψυγείου και ηλεκτρικής κουζίνας. Το βάθος τους θα είναι ………. εκατοστά. Θα υπάρχει συρταριέρα στο ύψος του πάγκου με 5 συρτάρια πλάτους ……….. εκατοστά, βάθους ……….. εκατοστών και ύψους ……….. εκατοστών το καθένα.


γ) Θα υπάρχει πάνω σειρά ντουλαπιών μήκους ……….. εκατοστών, ύψους ……….. εκατοστών και βάθους ……….. εκατοστών με πλάτη. Στο συνολικό μήκος ……….. εκατοστών περιλαμβάνεται και μία πιατοθήκη ξύλινη.


δ) Θα υπάρχει πρόβλεψη για πλυντήριο πιάτων (με παροχή νερού, αποχέτευση, ηλεκτρική εγκατάσταση) στο ερμάριο αριστερά του νεροχύτη, πρόβλεψη για θερμοσίφωνο …… λίτρων (με παροχή νερού και ηλεκτρική εγκατάσταση) καθώς και πρόβλεψη για σκουπιδοφάγο (με ηλεκτρική εγκατάσταση).


ε) Η πάνω σειρά ντουλαπιών θα έχει (αριθμό) ……. ραφιών σε όλο το μήκος …….. εκατοστά, η δε κάτω σειρά (πάγκος) θα έχει (αριθμό) ……. ραφιών σε μήκος …….. εκατοστών.


στ) Θα τοποθετηθούν πλακάκια πάνω από τον νεροχύτη και μεταξύ των ντουλαπιών, η προμήθεια των οποίων θα γίνει με δαπάνη του ……………………. (αγοραστή ή κατασκευαστή).


ζ) Η μπαταρία του νεροχύτη θα είναι τύπου ………….. της εταιρείας…………..


 1.  
  1. ΕΡΜΑΡΙΑ ΚΟΙΤΩΝΩΝ


α) Οι εξωτερικές τους διαστάσεις θα είναι όπως φαίνονται στο σχέδιο της πολεοδομίας.


β) Θα είναι πεντάφυλλα και ξύλινα με πόρτες σε όλη την πρόσοψη.


γ) Το βάθος τους θα είναι ……….. εκατοστά, το ύψος μέχρι την οροφή, μήκος στους δύο κοιτώνες ……….. εκατοστά και στον τρίτο ……….. εκατοστά.


δ) Θα έχουν (αριθμό) ………. κατακόρυφα χωρίσματα σε όλο το ύψος και (αριθμό) ……… οριζόντια χωρίσματα σε ύψος ……….. εκατοστά.


ε) Κάθε ερμάριο θα έχει: (αριθμό) ………. συρτάρια πλάτους ……….. εκατοστών σε όλο το βάθος, (αριθμό) ………. ραφιών στο κάτω χώρισμα σε όλο το μήκος και (αριθμό) ………….. βέργες για παλτά.


στ) Όλες οι πόρτες των ερμαριών θα έχουν κλειδαριές και πόμολα καλής ποιότητας – όχι πλαστικά.


 1.  
  1. ΧΡΩΜΑΤΑ


α) Τα καθίσματα, ο διάδρομος, το οφίς και οι κοιτώνες θα γίνουν σπατουλαριστά.


β) Τα ερμάρια των κοιτώνων θα βαφούν μέσα και παντού με πλαστικό επί τοίχου και έξω με ριπολίνη.


γ) Οι πόρτες με ριπολίνη.


δ) Οι χρωματισμοί θα γίνουν σε χρώματα που επιθυμεί ο αγοραστής.


ε) Τα θερμαντικά σώματα και οι σωληνώσεις θα χρωματιστούν με χρώμα ειδικό πυρίμαχο. 1.  
  1. ΘΕΡΜΑΝΣΗ


α) Τα θερμαντικά σώματα θα είναι τύπου …………. της εταιρείας…………..


β) Η δαπάνη προμήθειας ωρομετρητών, ηλεκτροβάνας και θερμοστάτη χώρου για το διαμέρισμα βαρύνει τον ……………………. (αγοραστή ή κατασκευαστή).


γ) Στα collecteurs θέρμανσης του διαμερίσματος θα τοποθετηθούν διακόπτες βρόχου στην είσοδο και έξοδο, σφαιρικού τύπου.


 1.  
  1. ΤΖΑΚΙ


Η προμήθεια του τζακιού θα γίνει με δαπάνη του ……………. (αγοραστή ή κατασκευαστή).


 1.  
  1. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


α) Θα τοποθετηθεί θερμοσίφωνας ……… λίτρων για το λουτρό και το αποχωρητήριο ξένων και ……. λίτρων για την κουζίνα.


β) Εγκατάσταση και πίνακας για τριφασικό ρεύμα.


γ) Ο πίνακας θα είναι μεταλλικός χωνευτός, με μικροαυτόματους τύπου …………………….. (περιγραφή) εταιρείας…………………..


δ) Στο καθιστικό: Φώτα οροφής ………. (αριθμό), ρευματοδότες σούκο ………. (αριθμό), διακόπτες αλερετούρ σε δύο σημεία, υποδοχή τηλεόρασης.


ε) Στην κουζίνα: Φως οροφής ………. (αριθμό), λήψη ηλεκτρικής κουζίνας – ηλεκτρικού ψυγείου – πλυντηρίου πιάτων – θερμοσίφωνα – σκουπιδοφάγου – αποροφητήρα καθώς και …….. (αριθμό) ρευματοδότες σούκο στεγανού τύπου πάνω από τους πάγκους.


ζ) Κοιτώνες: Από 1 φως οροφής, διακόπτες αλερετούρ, ρευματοδότες σούκο…… (αριθμός) και στο μεγάλο κοιτώνα λήψη τηλεόρασης.


ε) Διάδρομος: Από 1 φως οροφής, διακόπτες αλερετούρ, ρευματοδότες σούκο…… (αριθμός)


η) Λουτρό: Από ……. φώτα στον καθρέφτη, διακόπτη, λήψη εξαεριστήρα.


ι) Πατάρι: Από 1 φως μέσα και 1 διακόπτη έξω.


ια) Βεράντες: Από ………. (αριθμό) ρευματοδότη σούκο στεγανού τύπου, με …..…. φώτα οροφής. Οι διακόπτες για κάθε φως.


ιβ) Αποθήκη: Από ένα φως οροφής με διακόπτη και ένα ρευματοδότη σούκο.


ιγ) Όλες οι θέσεις των ηλεκτρικών σημείων θα υποδειχθούν από τον αγοραστή μετά από συνεργασία με τον κατασκευαστή και σύμφωνα με τους κανονισμούς για τις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.


ιδ) Θα τοποθετηθεί τοπικός ενισχυτής για το δίκτυο της τηλεόρασης, η προμήθεια του οποίου θα βαρύνει τον αγοραστή.
 1.  
  1. ΤΗΛΕΦΩΝΑ


α) Θα τοποθετηθούν ………. (αριθμός) γραμμές τηλεφώνου πόλεως, σε …… (αριθμό) θέσεων (καθιστικό, μεγάλος κοιτώνας, γραφείο) που θα υποδειχθούν από τον αγοραστή σύμφωνα με τις διατάξεις του ΟΤΕ.


β) Σε κάθε θέση θα τοποθετηθεί πρίζα τύπου ………….. (εταιρείας)


 1.  
  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Η παράγραφος ……………. του άρθρου …………… της γενικής συγγραφής υποχρεώσεων δεν έχει ισχύ ή οι παράγραφοι …………. και τα άρθρα ………….


 1.  
  1. ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


α) Τον αγοραστή βαρύνουν οι δαπάνες που απαιτούνται από τις διάφορες εταιρείες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, ΟΤΕ) και του Δήμου για τις συνδέσεις και τους μετρητές του διαμερίσματος.


β) Τα αντίστοιχα ποσά αποδίδονται έγκαιρα στον κατασκευαστή της οικοδομής με την εμφάνιση των αντίστοιχων αποδεικτικών στοιχείων. Ο χρόνος αποδόσεως των εν λόγω ποσών δεν σχετίζονται με την ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου.


γ) Οποιαδήποτε εργασία χρειάζεται και προαπαιτείτε από τις παραπάνω εταιρείες και το Δήμο προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη σύνδεση, γίνεται με δαπάνη του κατασκευαστή.
(Τόπος, Ημερομηνία)


……………………………


Οι συμβαλλόμενοι


(Υπογραφές, σφραγίδα επωνυμίας κατασκευαστή)

……………………………

……………………………

……………………………Το παραπάνω ιδιωτικό συμφωνητικό κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να υπάρχει μια συγγραφή πιο εξειδικευμένων αλλαγών που δεν περιέχονται στη γενική συγγραφή ή στο συμβόλαιο. 
Έκδοση οικοδομικών αδειών PDF Εκτύπωση E-mail

Ίσως και να ανήκουμε στην καλύτερη δεκάδα των τεχνικών γραφείων της Λάρισας σε πείρα στην έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η βαθιά γνώση του Γ.Ο.Κ. και η απόλυτη γνώση στην διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, μας έχουν καταξιώσει, τόσο μεταξύ συναδέλφων μηχανικών, όσο και στους ιδιώτες πελάτες μας. 

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας, για προσφορά και δωρεάν τεχνικές συμβουλές. 
 
 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3
Ψήστε άφοβα,

Ξέρετε ότι, εάν το BBQ προσδιορίζεται ακριβώς στα σχέδια του περιβάλλοντος χώρου της οικοδομικής αδείας, τότε ο γείτονάς σας δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για τον καπνό?

 

 


σάββας κωνσταντίνος

σάββας λουκάς

Πολιτικοί Μηχανικοί
Μελέτες - Κατασκεύες

LKSAVVAS - FSPLAN IKE

Sample imageΠοιότητα

Sample imageYπευθυνότητα

Sample imageΑξιοπιστία

 
επικοινωνήστε τώρα

6936.256.397

6945.069.306

Τα νέα μας

Νέο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ-Βος ΚΥΚΛΟΣ (16-9-2019)

Επικοινωνήστε με τη Τεχνική Εταιρεία LKSAVVAS-FSPLAN IKE( γραφείο μελετών & κατασκευών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΛΟΥΚΑ ΣΑΒΒΑ),στα τηλέφωνα 2410250773-6945069306-6936256397,να σας δώσουμε λύσεις για την ανακαίνισή σας και να συζητήσουμε σχετικά με το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον II-Βος Κύκλος".

Περισσότερα...
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το γραφείο Μελετών & Κατασκευών Κωνσταντίνου & Λουκά Σάββα

(LKSAVVAS-FSPLAN IKE) αναλαμβάνει την δήλωση και υποβολή των δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο.

Επικοινωνήστε στα τήλ.2410250773-6936256397-6945069306 ή με την ιστοσελίδα μας LKsavvas.gr και στο email:info@LKsavvas.gr

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

ΟΡΟΛΟΓΙΑ: Πριν την ανάπτυξη του κειμένου προς διευκόλυνση του αναγνώστη, κάνουμε μια αναφορά και ερμηνεία ορισμένων όρων, ενδεχομένως άγνωστων στο ευρύ κοινό:

Περισσότερα...
 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΛΟΥΚΑ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

Περισσότερα...
 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΔΙΚΟΣΜΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ , ΣΑΒΒΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, SAVVAS LOUKAS, ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, LARISA, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΖΟΝΕΤΩΝ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑ, CONSTRUCTION LARISSA, AΓΟΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, SELL HOUSE, MAISONETTE, ΛΑΡΙΣΑ. ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.