Αρχική Η Εταιρία στελέχωση
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΕΒΗΤΑ Φ.ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που έχουν πρόβλημα στην λειτουργία του λέβητά τους τις μέρες αυτές είτε σε λειτουργία ζεστού νερού χρήσης, είτε ακόμη και σε λειτουργία θέρμανσης, οπότε οι "λέβητες φυσικού αερίου" δέν λειτουργούν καθόλου είτε από βλάβη είτε από κλειστό θερμοστάτη όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπως αυτές που επικρατούν τούτες τις μέρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το πάγωμα του νερού στον εναλλάκτη του νερού χρήσης, ή ακόμα χειρότερα το πάγωμα του νερού μέσα στον εναλλάκτη του ίδιου του λέβητα, πράγμα που έχει σαν συνέπεια η επισκευή του μηχανήματος να μην είναι πλέον συμφέρουσα (ιδίως στην περίπτωση που το ηλεκτρολογικό κουτί πήρε νερό και κάηκε η πλακέτα).

1η Περίπτωση - ο λέβητας λειτουργεί σε κατάσταση θέρμανσης

Αν είστε από τους τυχερούς που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και ο λέβητας λειτουργεί σε κατάσταση θέρμανσης, μπορείτε να κάνετε κάτι για να γλιτώσετε τον λέβητα σας από περεταίρω προβλήματα:

Τυλίξτε μία κουβέρτα (που να μην την λυπάστε) γύρω από τις σωλήνες κάτω από τον λέβητα αερίου με τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι σωληνώσεις (2 της θέρμανσης και 2 του ζεστού νερού να βρίσκονται στον ίδιο χώρο χωρίς να τις χωρίζει η κουβέρτα, ενώ παράλληλα η κουβέρτα τυλίγει και σκεπάζει όλες τις σωλήνες μαζι.

Η θερμότητα που αποβάλουν οι σωληνώσεις της θέρμανσης θα κρατήσουν αρκετά ζεστές τις σωληνώσεις νερού χρήσης και δεν θα παγώσει τίποτα.

Αν οι σωληνώσεις ύδρευσης (είσοδος κρύου / έξοδος ζεστού) έχουν ήδη παγώσει, μπορείτε να βοηθήσετε την διαδικασία αποπαγοποίησης με ένα πιστολάκι για τα μαλιά (σεσουάρ) που θα ρουφάει συνεχώς αέρα από το περιβάλλον (για να ψύχεται) και να τον ρίχνει ζεστό μέσα στην κουβέρτα.

Στο παραπάνω παράδειγμα οι σωληνώσεις κρύου και ζεστού νερού χρήσης βρίσκονται ακριβώς κάτω από τον λέβητα.Αν στην δική σας περίπτωση οι σωληνώσεις εκτείνονται σε μήκος στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην κλείνετε ποτέ εντελώς την βρύση του ζεστού νερού, αλλά να αφήνετε μια ελάχιστη διαρροή (ένα ρυάκι λεπτό σαν τρίχα), η οποία δεν θα αφήσει το νερό να παγώσει, αλλά παράλληλα δεν θα γυρίζει τον λέβητα φυσικού αερίου σε λειτουργία ζεστού νερού χρήσης.

2η περίπτωση - ο λέβητας δεν λειτουργεί.

Με εξωτερική θερμοκρασία -5 έως -7, οι ώρες που χρειάζονται για να παγώσει το νερό στο εσωτερικό του λέβητα (όπου οι σωληνώσεις είναι αμόνωτες) είναι ελάχιστες.

Γι αυτό θα πρέπει να εκτελέσετε και εσείς την παραπάνω διαδικασία με το τύλιγμα της κουβέρτας και το πιστολάκι για τα μαλλιά για να σώσετε τον λέβητα σας.

Το πρόβλημα απαιτεί υπομονή και μεράκι, αλλά αν επιμείνετε θα σώσετε τον λέβητα σας.

Αν παγώσει το νερό στον εναλλάκτη υπάρχει πιθανότητα ο εναλλάκτης να σπάσει από τον πάγο.Το μόνο που θα σώσει την κατάσταση, είναι να σταθείτε τυχεροί και να ανοίξει κάποια σωλήνα πριν παγώσει το νερό στον εναλλάκτη, οπότε η πίεση θα εκτονωθεί και ο εναλλάκτης θα σωθεί.

Όταν λιώσουν οι πάγοι, μπορείτε να δοκιμάσετε να θέσετε τον λέβητα σας ξανά σε λειτουργία

Αν όσο ο λέβητας ήταν παγωμένος δημιουργήθηκε κάποια τρύπα, από εκεί θα τρέξει νερό, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν θα αρχίσουν να λιώνουν οι πάγοι, διότι κινδυνεύετε να πλημμυρίσετε με νερό.

Αν αυτό συμβεί, κλείστε το νερό από το ρολόι της ύδρευσης ή τον γενικό διακόπτη του σπιτιού και καλέστε τεχνικό.

Σε κάθε περίπτωση μετά από τέτοιο θερμικό σοκ για το λέβητα, θα πρέπει να λάβει χώρα επίσκεψη από τεχνικό, ο οποίος θα ελέγξει την ορθή λειτουργία του μηχανήματος και θα σας δώσει οδηγίες για το πως να δουλεύετε τον λέβητα αερίου σας σωστά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην σταματήσει ο λέβητας να λειτουργεί.

Ένα τελευταίο tip για να αποφύγετε το σταμάτημα του λέβητα κατά τις βραδινές ώρες, είναι να ρυθμίσετε την θερμοκρασία νερού του λέβητα χαμηλά (π.χ. στους 50 ~ 55οC) και τον θερμοστάτη χώρου σε υψηλή θερμοκρασία (ακόμη και 35 αν το επιτρέπει ο θερμοστάτης) κατά τις βραδινές ώρες, ώστε ο λέβητας να μην σταματήσει τη λειτουργία του, αφού θα ζητάμε μια θερμοκρασία χώρου που δεν μπορούμε να πετύχουμε με χαμηλή θερμοκρασία στα σώματα.

Αν επαναλάβετε την ρύθμιση, θα βρείτε ποια θερμοκρασία λέβητα είναι αυτή που σας επιτρέπει να λειτουργείτε τον λέβητα σας σε χαμηλή θερμοκρασία για περισσότερες ώρες.

Ίσως κάψετε λίγο φυσικό αέριο παραπάνω, αλλά θα γλιτώσετε ζημιές πολλαπλάσιας αξίας.

Αν βέβαια θέλετε μια πιο μόνιμη, αξιόπιστη και επαγγελματική λύση, η "αντιπαγετική προστασία σωλήνων με θερμικά καλώδια"είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Για οποιαδήποτε λύση του προβλήματός σας επικοινωνήστε

με το γραφείο μελετών & κατασκευών Κωνσταντίνου & Λουκά Σάββα

Μεγ.Αλεξάνδρου 41 Λάρισα

τηλ.6936256397 & 6945069306.

 
Προσοχή με το … ΙΚΑ!

Ξέρετε ότι, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να ενημερώνετε το ΙΚΑ για το πέρας των οικοδομικών εργασιών σας; Σε αντίθετη περίπτωση, μετά από καιρό, το ΙΚΑ θα προβεί σε αυτοψία και ίσως να βρεθείτε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

 


σάββας κωνσταντίνος

σάββας λουκάς

Πολιτικοί Μηχανικοί
Μελέτες - Κατασκεύες

LKSAVVAS - FSPLAN IKE

Sample imageΠοιότητα

Sample imageYπευθυνότητα

Sample imageΑξιοπιστία

 
επικοινωνήστε τώρα

6936.256.397

6945.069.306

Τα νέα μας

Νέο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝ-Βος ΚΥΚΛΟΣ (16-9-2019)

Επικοινωνήστε με τη Τεχνική Εταιρεία LKSAVVAS-FSPLAN IKE( γραφείο μελετών & κατασκευών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΛΟΥΚΑ ΣΑΒΒΑ),στα τηλέφωνα 2410250773-6945069306-6936256397,να σας δώσουμε λύσεις για την ανακαίνισή σας και να συζητήσουμε σχετικά με το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον II-Βος Κύκλος".

Περισσότερα...
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το γραφείο Μελετών & Κατασκευών Κωνσταντίνου & Λουκά Σάββα

(LKSAVVAS-FSPLAN IKE) αναλαμβάνει την δήλωση και υποβολή των δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο.

Επικοινωνήστε στα τήλ.2410250773-6936256397-6945069306 ή με την ιστοσελίδα μας LKsavvas.gr και στο email:info@LKsavvas.gr

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

ΟΡΟΛΟΓΙΑ: Πριν την ανάπτυξη του κειμένου προς διευκόλυνση του αναγνώστη, κάνουμε μια αναφορά και ερμηνεία ορισμένων όρων, ενδεχομένως άγνωστων στο ευρύ κοινό:

Περισσότερα...
 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΛΟΥΚΑ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.

Περισσότερα...
 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΔΙΚΟΣΜΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ , ΣΑΒΒΑΣ ΛΟΥΚΑΣ, SAVVAS LOUKAS, ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, LARISA, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΖΟΝΕΤΩΝ, ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑ, CONSTRUCTION LARISSA, AΓΟΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, SELL HOUSE, MAISONETTE, ΛΑΡΙΣΑ. ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.